Ha olvasónk IP alapú kamerákkal rendelkezik, vagy azok beszerzését tervezi, akkor biztosan felmerül benne a kérdés, hogy hogyan rögzítse a rendszere által szolgáltatott képet. Erre a célra egy hálózati video rögzítő, népszerű nevén NVR (az angol Network Video Recorder-ből) a legkézenfekvőbb megoldás.

Az NVR-ek külsőre leginkább a régi videomagnókra emlékeztető eszközök, melyek normál UTP kábellel kapcsolódnak a felhasználó helyi hálózatához, és az azon elérhető (vagy akár távoli) kamerák képét a belsejükbe szerelt merevlemezre rögzítik.

A világ legnagyobb értékesítési volumennel rendelkező NVR gyártója a Hikvision, mely leginkább kifinomult szoftvereivel, és megbízhatóságával emelkedik ki a hasonló termékek gyártói közül.

hikvision-nvr-image

hikvision-nvr-image


A Cameradepo kínálata

A Hikvision NVR-jei esetén is az első eldöntendő kérdés, hogy hány kamera képét szeretnénk rögzíteni vele, az NVR-ünknek minimum ennyi csatornát támogatnia kell. A választáskor azonban azt is vegyük figyelembe, hogy mekkora rögzítési- és kliens irányú sávszélességgel rendelkezik, melyet jellemzően Mbps-ben adnak meg (megabit per second), ha ez az érték túl alacsony a kameráink felbontásához és számához viszonyítva, akkor előfordulhat, hogy néhány kameránkat nem tudjuk majd az elérhető maximális másodpercenkénti képkocka számmal (FPS – frame per second) rögzíteni/visszanézni. Amennyiben monitort is szeretnénk csatlakoztatni közvetlenül az NVR-ünkre, úgy a választásakor érdemes figyelembe venni, hogy mindkét eszköz rendelkezzen VGA-, vagy HDMI csatlakozóval.

Hozzászólások letíltva.